11 Nisan 2011 Pazartesi

Araba Nerde? v0.1

Tekrar Merhaba,

Araba Nerde? uygulaması da Android Market'de yerini aldı. Diğer dillerde yaygın olarak bulunan bu uygulamanın da bir Türkçe versiyonunun bulunması gerektiğini düşündüğüm için yazdığım bu uygulama da benzerleri gibi arabanın son konumunu GPS yardımıyla kaydediyor ve sonra "konum bul" butonuyla 2 noktayi Google Maps üzerinde göstererek kullanıcıya arabasını park ettiği yeri gösteriyor.

Android Market'de açıklama bölümünde belirttim ama burda da yazmadan geçemeyeceğim. Telefondaki(veya tabletteki) GPS sadece açık havada çalışabiliyor o yüzden kapalı otoparklarda GPS'in bir konum bulması imkansıza yakın, "fotoğraf çek" butonu böyle durumlar için. Fotoğrafı kaydedip uygulamanın ana ekranında tutuyor. Fotoğrafın üstüne dokunduğunuzda büyük halini görebilirsiniz.

Uygulamayı Nexus One'da geliştirip, Galaxy S, HTC Desire, HTC Desire HD ekranları için test ettim. Çok fazla yer tutmamasına ve fazla pil yememesi için de gerekli kontrolleri yapmaya çalıştım.

Yine boş zamanlarımda ve hafta sonu geliştirdiğim bu uygulama umarım birilerinin işine yarar. Herhangi bir sorun yaşayan veya yapıcı fikirleri olan arkadaşlar burdan, email yoluyla veya twitter'dan bana ulaşabilirler.

https://market.android.com/details?id=com.pseudozach.arabanerde

Zafer,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder